empty
empty
Halter met flesje water en fruit.
Meloenen als voetballen.

Workshop Sport en voeding

Wil je het beste uit jezelf halen en je lekker fit voelen, zodat je je optimaal kunt uitleven in het sporten? De juiste voeding is hierbij essentieel! Wil je hier meer over weten, dan is het zeer de moeite waard om deze workshop te volgen!

Tijdens deze boeiende en interactieve workshop leer je welke voeding je nodig hebt om goed te kunnen presteren en te herstellen, maar ook hoe je je door de juiste voeding fitter zult voelen. Je krijgt inzicht in de zin en onzin van sportdranken, energierepen, voedingssupplementen en het effect van snacks uit de kantine en drank (alcohol) op je lichaam. Tot slot leer je hoeveel calorieën je verbrandt met sporten en hoeveel en hoe makkelijk je in de kantine deze calorieën weer inneemt.

Je krijgt veel informatie en praktische tips, maar je gaat ook zelf en met elkaar aan de slag in verschillende samenwerkingsvormen. En een aantal spelelementen maakt de workshop nog leuker én verrassend!

De zeer praktische en toepasbare kennis en tips die je meekrijgt, kun je direct toepassen in de praktijk. Je hebt er de rest van je leven veel plezier van!

Doelen van de workshop:
» Kennis van het effect van voeding en drank op je sportprestaties en je lichaam.
» Bewustwording van de mogelijkheden van goede voeding en lekkere, gezonde alternatieven voor tussendoor of tijdens het sporten.
» Herkennen van misleidende reclame door voedingsfabrikanten.
» Inzicht in de hoeveelheid calorieën die je verbrandt door sporten in relatie tot de hoeveelheid calorieën die je inneemt door snacks, tussendoortjes en drank.

Opzet van de workshop:
» Voedselkennisquiz.
» Interactieve opdracht over suikerrijke en vetrijke tussendoortjes én gezonde alternatieven.
» Uitleg over de glycemische index en het effect van suiker op je lichaam en vitaliteit.
» Etiketten op verpakkingen van dranken en tussendoortjes bekijken en leren lezen.
» Spel over calorieën innemen versus calorieën verbranden.
Prijs: maximaal € 37,– p.p., dit wordt lager naarmate de groep groter wordt.
Tijdsduur: circa 2 uur (in overleg kan dit korter of langer).
Tijdstip: in overleg is vrijwel alles mogelijk.
Deelnemers: aantal maakt niet uit, tarieven beginnen bij tien deelnemers.
Locatie: op elke gewenste locatie in Nederland en Vlaanderen, ook ‘in-company’!
Inclusief: deskundige begeleiding van een voedingsexpert en gebruik van alle benodigde materialen.
“Dit zou iedere sporter en ouder moeten volgen! Wat een verhelderende informatie en leuk gebracht. Ook voor ons als ouders zeer handig om te weten wat je je kinderen meegeeft aan drankjes en tussendoortjes.”
Janine van Oosterom, Den Haag
“Nooit geweten dat er zoveel suiker in al die zogenaamd gezonde sportdrankjes en energierepen zit. Ik kan wel stellen dat vrijwel iedereen die deze workshop heeft gevolgd voortaan gezondere alternatieven zal kiezen.”
Henry de Keijzer, Tilburg
Snoep, chips en frisdrank.