empty
empty
Zes kinderen springen buiten in de lucht.
Diverse verpakkingen van tussendoortjes.

Workshop Gezonde scholieren

Voor scholieren is lekker eten vaak belangrijker dan gezond eten. Veel kennis over voeding is er over het algemeen niet, doordat het ontbijt en hetgeen ze mee naar school krijgen vaak door de ouders wordt verzorgd.

Naast de standaard boterhammen of bolletjes met zoet beleg, worden vaak een mueslirepen, een Snelle Jelle, Sultana’s of iets dergelijks meegegeven. Ondanks het gezonde imago, zit het allemaal boordevol suiker.

Veel scholieren worden sluimerend dikker, maar begrijpen vaak niet hoe dat komt.

Daarom bieden we deze leuke, leerzame en interactieve workshop, waarbij we scholieren heel veel leren over suikers, vetten, (on)gezonde ontbijten en lunches, lekkere en (on)gezonde tussendoortjes en de gevolgen van (on)gezond eten voor het lichaam en de (leer)prestaties.

De workshop is heel visueel ingericht (we werken bijvoorbeeld met suikerklontjes en echte voedingsverpakkingen), waarbij we met hele concrete voorbeelden en producten aansluiten bij de belevingswereld van scholieren.

Een aantal spelelementen maakt de workshop nog leuker én verrassend!

Deze workshop voor scholieren kan in belangrijke mate bijdragen aan de gezondheid, het welzijn en de leerprestaties. Ze worden kritischer naar hun ouders en gaan meebepalen wat ze overdag eten en mee naar school krijgen. De zeer praktische en toepasbare kennis en tips die ze meekrijgen, kunnen direct toegepast worden in de praktijk. Ze hebben er de rest van hun leven veel plezier van!

Doelen van de workshop:
» Bewustwording van wat je als scholier doorgaans eet.
» Inzicht in soorten suikers, in welke voedingsmiddelen ze zitten en de effecten ervan op je gezondheid en je (leer)prestaties.
» Inzicht in de eigen dagelijkse suikerconsumptie.
» Kennis van gezonde alternatieven.
» Weten hoe je je ouders beïnvloedt om gezondere producten te kopen.

Opzet van de workshop:
» Algemene voedselkennisquiz.
» Suikervragen die inzicht geven in de dagelijkse suikerconsumptie.
» Voedingsetiketten bekijken van ontbijtbeleg, tussendoortjes, snacks, etc.
» Misleidende reclame van voedselfabrikanten op etiketten bekijken.
» Valkuilen en tips voor gezonde snacks, tussendoortjes en lunch (in de schoolkantine).
Prijs: maximaal € 15,– p.p., dit wordt lager naarmate de groep groter wordt.
Tijdsduur: circa 1 uur (in overleg kan dit korter of langer).
Tijdstip: in overleg is vrijwel alles mogelijk.
Deelnemers: ca. 20–30 leerlingen vanaf groep zes van de basisschool t/m klas vijf van de middelbare school.
Locatie: op elke gewenste school in Nederland.
Inclusief: deskundige begeleiding van een voedingsexpert en gebruik van alle benodigde materialen.
“Een zeer aansprekende en leerzame workshop voor onze leerlingen! Ze schrokken erg van de hoeveelheid suiker die ze eten. We hopen een nieuwe trend ingezet te hebben door jullie.”
Eline Hazenberg, Prins Willem Alexanderschool
“Erg leuke docent die op een heel boeiende en duidelijke wijze aan onze groepen zichtbaar maakte hoeveel suiker ze eten en wat gezonde en lekkere alternatieven zijn. We vonden het super!”
Noor van Dijk, Antoniusschool
Twee jonge meisjes eten een sandwich.