empty
empty
Vier zakelijk geklede dames met elkaar aan het werk.
Twee handen schuddend in close-up.

Workshop gezonde voeding

Workshops over gezonde voeding

Snoep is slecht, groenten en fruit zijn goed. Als je het zo stelt lijkt gezond eten misschien niet moeilijk maar in de praktijk worstelen veel mensen toch met gezond eten. Veel van de ingrediënten op een etiket zijn onduidelijk of expres onduidelijk gemaakt om bijvoorbeeld hoge doseringen van suiker te verbloemen. Ook is lang niet iedereen echt bewust van de effecten van hun voedingspatroon en denken sommige mensen misschien zelfs onterecht dat ze gezond bezig zijn. Over voeding is enorm veel geschreven maar daardoor zien velen door de bomen het bos niet meer. Via een workshop gezonde voeding van Voedselkompas zetten we alles even netjes op een rijtje. Alle kennis die wij overbrengen is gebaseerd op feiten en onderzoek.

Workshop weet wat je eet

Nederlanders eten veel suiker en hoewel dat in eerste instantie een boost kan geven, volgt daarna een veel langere dip. Nederlanders eten wel 38 kg suiker per jaar! Die suiker halen we helaas niet uit fruit, maar liefst 85% komt uit koek, snoep, chips, crackers, soep en mueslirepen. Geen beste cijfers. Maar het is nog erger, want op het gebied van gezonde voeding eten we juist te weinig. Slechts 5% van de volwassenen en 1% van de kinderen eet de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente! Geen wonder dat het overgewicht bij mannen en vrouwen sinds 1981 flink is gestegen, respectievelijk 43 en 45%! En dan te bedenken dat overgewicht en diabetes begin vorige eeuw nauwelijks voorkwamen.

Gelukkig zien we nu dat gezond eten steeds populairder wordt en zijn foodblogs en kookprogramma’s erg populair. Helaas is de informatie op veel foodblogs niet altijd gebaseerd op de feiten. Het enorme aanbod aan informatie kan er juist voor zorgen dat men niet meer weet wat geloofd moet worden. Fabrikanten hebben vaak een marketingafdeling die heel creatief (soms zelfs ronduit misleidend) de consument ‘informeert’. Weten wat je precies eet is dus nog niet zo eenvoudig. In onze workshop ‘Weet wat je eet’ geven we de deelnemers inzicht in hun voedselinname en welke effecten dit voedingspatroon heeft op hun gesteldheid. Uiteraard geven wij ook bruikbare tips hoe zij dit kunnen verbeteren.

Workshop voeding en vitaliteit

In deze workshop ligt de focus op vitaliteit maar dat had je vast al wel begrepen. Deelnemers leren o.a. wat de invloed van de glycemische index is op hun lichaam en wat die e-nummers nu allemaal precies inhouden. Het gaat er in de workshop voeding en vitaliteit vooral om dat deelnemers in staat worden gesteld om gezondere keuzes te maken die passen bij verschillende levensstijlen en ziektes. De workshop kent veel doe-momenten zodat deelnemers meteen met de opgedane kennis aan de slag kunnen. Zo gaan zij aan de slag met het samenstellen van drie gezonde maaltijden die passen bij verschillende levensstijlen en wordt de kennis over voeding getest met leuke quizzen.

Bekijk de website voor het hele programma van de workshops. Maatwerk is ook altijd mogelijk en de workshops kunnen ‘in-company’ gegeven worden.

Paprika, (halve) tomaten,
		  kommkommer en salades.