empty
empty
Vier zakelijk geklede dames met elkaar aan het werk.
Twee handen schuddend in close-up.

Vitaliteit op de werkvloer

Vitaler op de werkvloer

Wanneer een werknemer lusteloos of ongemotiveerd is gaat de productie naar beneden. Die lusteloosheid kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld het gevoel dat zijn/haar werk/inbreng er toch niet toe doet, lang staren naar een beeldscherm, weinig nachtrust, stress, maar ook voeding. Wat je eet is de brandstof waarop je lichaam loopt. Gooi je troep in je lichaam dan kan je lichaam hier niet goed de juiste energie uit halen en dat kan lusteloos maken.

Vitaliteitsbeleid

Een bedrijf kan in zekere mate invloed uitoefenen op de vitaliteit op de werkvloer en heeft daar ook zeker baat bij om dat te doen. Vitalere werknemers presteren niet alleen beter, ze zijn ook minder vatbaar voor ziekte en kunnen beter omgaan met veranderende situaties. Vitaliteit op het werk verdient dus zeker de aandacht. Wanneer het op gezonde voeding aankomt ben je bij Voedselkompas aan het juiste adres. Voedselkompas is opgericht om bedrijven en organisaties zoals de jouwe gezonder te maken waardoor de productiviteit stijgt en het ziekteverzuim afneemt.

Rol werknemer

Een gezonde werknemer die goed in zijn vel zit is niet enkel de taak van het bedrijf waar hij/zij voor werkt. Het is natuurlijk ook zeker de verantwoordelijkheid van de werknemer zelf. Zo kun je bijvoorbeeld nog zo’n verantwoord aanbood in de bedrijfskantine bieden, als de werknemer toch voor de vette hap gaat dan schiet je weinig op met je duurzaamheidsbeleid. Een werknemer die een gezond eetpatroon volgt, doet dit ook buiten kantooruren en doet dit elke dag. Daarom is gezonde voeding ook zo effectief.

Vitaliteit op het werk door gezonde voeding

In de workshops van Voedselkompas komen de verschillende voedselonderwerpen aan bod die helpen om jouw personeel bewuster te maken over hun voeding. Dit doen we op een leuke en plezierige manier waardoor de kennis snel wordt opgepakt en door de interactieve elementen ook goed wordt onthouden. Wij bieden verschillende workshops maar kunnen ook maatwerk leveren die aansluit op jouw vitaliteitsbeleid. Bekijk de mogelijkheden op onze website.

Paprika, (halve) tomaten,
		  kommkommer en salades.