empty
empty
Vier zakelijk geklede dames met elkaar aan het werk.
Twee handen schuddend in close-up.

Vitaliteit medewerkers

Vitaliteit werknemers

De uitdrukking ‘Je bent wat je eet’ is ontegenzeggelijk waar. Voeding heeft een hele grote invloed op hoe iemand in zijn vel zit. Het kan echt een verschil van dag en nacht zijn. Veel mensen hebben echter geen weet van de effecten van gezondere voeding omdat ze vastgeroest zitten in een bepaald eetpatroon. Zij realiseren zich niet dat ze dit patroon kunnen doorbreken en een vitaler leven kunnen leiden. Hierdoor werken veel werknemers onder hun kunnen. Om dit verborgen potentieel naar boven te brengen is het belangrijk dat werknemers inzicht krijgen in het feit dat zij de mate van hun vitaliteit grotendeels zelf in de hand hebben.

Vitaal bedrijf

Een vitaal bedrijf met een goede vitaliteit van werknemers komt niet zomaar aanwaaien. Het is een proces. Je kunt nog zoveel gezonde etenswaren aanbieden in de bedrijfskantine, als veel werknemers onvoldoende inzicht hebben in de verschillende effecten van voeding dan laten ze het nog te vaak liggen.

Vitaliteit medewerkers op kantoor en thuis

Om de vitaliteit van medewerkers te vergroten kun je Voedselkompas inschakelen. Wij bieden verschillende cursussen die het bewustzijn van goede voeding bevorderen. Zo hebben wij bijvoorbeeld een workshop die als titel ‘Je bent wat je eet’ draagt. Enkel tegen mensen zeggen dat ze gezond moeten eten is verspilde moeite, dat weet iedereen wel. Het gaat veel meer om de bewustwording van het eigen eetgedrag.

In deze workshop geven wij kennis over verschillende soorten eters en voedingsgewoontes en gaan we ook na hoe dat bij de deelnemers zit. Vaak is dit echt een eyeopener. Pas wanneer een deelnemer bewust is van zijn/haar eetgewoonte, de effecten van dat eetpatroon en de alternatieven, kan er echt aan verandering worden gewerkt. Vanaf dat moment zal die gezonde optie in de kantine wel worden gekozen. En daar blijft het natuurlijk niet bij want ook thuis zal de werknemer profijt hebben van een voedingspatroon dat voor meer vitaliteit zorgt. Bekijk ons volledige aanbod van workshops op de website.

Paprika, (halve) tomaten,
		  kommkommer en salades.