empty
empty
Vier zakelijk geklede dames met elkaar aan het werk.
Twee handen schuddend in close-up.

Vitaliteit in organisaties

Vitale organisaties presteren beter

Vitaliteit betekent de energie hebben om te leven en heeft betrekking op hoofd, hart, ziel en lichaam. Een vitale werknemer zit lekker in zijn vel en laat zich niet eenvoudig uit het veld slaan, voelt zich krachtig en kan zich goed op een taak focussen. Vitale organisaties zullen daardoor productiever zijn en minder last van verzuim hebben.

Vitaliteit in organisaties kan worden bevorderd door vitaliteitsmanagement of gezondheidsmanagement dat zich richt op het welzijn, de inzetbaarheid en de gezondheid van de medewerkers. Vitale organisaties hebben minder last van ziekteverzuim of stress onder de werknemers en zijn beter in staat om in te spelen op een veranderende markt.

Duurzame organisatie

Werken aan een vitale organisatie is een langetermijnstrategie. Het gaat om een mindset die jaar in jaar uit wordt gevolgd en waar je ook jaar in jaar uit de vruchten van plukt. Het gaat niet om snel scoren maar om duurzaam succes. Om tot een duurzame organisatie te komen moeten bepaalde belangen op één lijn liggen. Het maatschappelijk belang van een organisatie wordt steeds belangrijker (wat maakt het bedrijf relevant) maar het organisatiebelang en de individuele belangen van werknemers moeten ook in balans zijn.

Verantwoordelijkheid van de werknemer

Wanneer er van duurzame organisatieontwikkeling wordt gesproken dan ligt de focus vaak op de duurzame inzetbaarheid van het personeel. Daarbij wordt gekeken of de werknemer goed in zijn vel zit (vitaal is) en de middelen heeft zijn werk goed uit te voeren. Waar het bedrijf de verantwoordelijkheid heeft om de juiste werkomgeving en groeimogelijkheden te bieden, heeft de werknemer de verantwoordelijkheid om daar ook gebruik van te maken.

Een bewuste werknemer maakt bewuste keuzes

Met het oog op vitaliteit in organisaties biedt Voedselkompas workshops aan voor jouw personeel. Hierin maken we jouw medewerkers op een leuke manier bewust van de rol die hun eetpatroon heeft op hun functioneren en gezondheid. De geboden informatie en tips kunnen zij vervolgens direct in de praktijk toepassen. Dit leidt tot vitalere werknemers die niet alleen productiever werken maar ook beter bestand zijn tegen stress en ziekteverzuim. Bekijk de mogelijkheden op onze website.

Paprika, (halve) tomaten,
		  kommkommer en salades.