empty
empty
Vier zakelijk geklede dames met elkaar aan het werk.
Twee handen schuddend in close-up.

Preventie ziekteverzuim

Ziekteverzuimpreventie

Ziekte van een werknemer is zowel voor de werknemer als voor het bedrijf altijd onaangenaam. In ons koude en dichtbevolkte kikkerlandje loert er in de donkere maanden altijd het gevaar van griep en verkoudheid. Het is daarom belangrijk om een hoge weerbaarheid te hebben om niet in het ov, op de werkvloer of door het gezin thuis aangestoken te worden. Door werknemers weerbaarder te maken kun je het ziekteverzuim aanpakken binnen jouw organisatie.

Ziekteverzuim aanpakken door een goed eetpatroon

Thuiswerken om verkoudheid te vermijden is niet echt de ideale oplossing. De weerbaarheid van werknemers verhogen is dit wel. Een effectieve manier om de weerbaarheid en vitaliteit van de werknemer te verhogen is door een goed eetpatroon. Met een hogere weerstand maak je de kans op een verkoudheid kleiner en daarmee ook de kans om een andere collega aan te steken.

Workshops helpen bij preventie ziekteverzuim

Om ziekteverzuim aan te pakken kun je de workshops van Voedselkompas inschakelen. Wij helpen jouw werknemers gezond(er) te eten en hun weerstand te verhogen. Dit zal een positief effect hebben op het ziekteverzuim binnen jouw bedrijf of organisatie. In onze workshops delen wij onze kennis over voeding op een boeiende en interactieve wijze en helpen we rare voedselmythes en fabels de wereld uit. Wij baseren ons op de feiten en die raken op het internet nog wel eens ondergesneeuwd door de vele onzin-artikelen. Weet voor eens en altijd hoe het echt zit en welk voedingspatroon voor jou en jouw leefstijl werkt.

Voedselkompas biedt verschillende workshops aan en doet dat op een leuke interactieve manier door bijvoorbeeld voedselkennisquizjes. We geven handvatten om werknemers de juiste keuzes te laten maken door bijvoorbeeld alternatieven te geven voor de tussendoortjes die men eet. Welke workshop je ook kiest, de kennis met betrekking tot voeding zal behoorlijk toenemen en leiden tot een betere bewustwording met betrekking tot voeding. Bekijk voor de inhoud van de verschillende workshops onze website. Wil je een op maat gemaakte workshop? Dat kan ook. Neem contact met ons op en we werken samen aan de gewenste inhoud.

Paprika, (halve) tomaten,
		  kommkommer en salades.