empty
empty
Vier zakelijk geklede dames met elkaar aan het werk.
Twee handen schuddend in close-up.

Gezondheidsmanagement

Managen van gezondheid

Gezondheidsmanagement c.q. vitaliteitsmanagement is erop gericht om gezondheidsbevorderende activiteiten te ontwikkelen binnen een organisatie. Deze activiteiten zijn gericht op het verminderen van werkdruk, een hogere motivatie van de werknemer, minder verloop en ziekteverzuim e.d. Door een integrale aanpak kan een bedrijf op jaarbasis flinke kostenbesparingen realiseren.

Verzuimmanagement

Een grote kostenpost voor bedrijven is ziekteverzuim onder de werknemers. Je maakt dan wel de kosten maar genereert geen productie. Het is veel bedrijven er dan ook veel aan gelegen om het ziekteverzuim terug te dringen. En dat een goed verzuimmanagement kan lonen blijkt wel uit een berekening van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Door het verzuim terug te dringen met 1% kan een bedrijf met 100 werknemers al gauw op jaarbasis 41.000 euro besparen!

Vitaliteitsmanagement

Gezondheidsmanagement wordt ook wel vitaliteitsmanagement genoemd omdat vitaliteit draait om de fysieke en mentale gezondheid van een persoon. Vitale werknemers presteren beter. Door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is berekend dat een stijging van de productiviteit met 1% leidt tot 95.000 euro meer omzet op jaarbasis. Om werknemers productiever te maken is het vooral van belang dat zij zich vitaal voelen. Vitale mensen in een organisatie zijn productiever, hebben meer energie en plezier in hun werk, voelen zich meer betrokken en verzuimen bovendien minder. Bij vitaliteit gaat het om zaken als een goede balans tussen werk en privé, ergonomische maatregelen, ontplooiingmogelijkheden, sportfaciliteiten maar zeker ook gezonden voeding. Een erg belangrijk onderdeel want iedereen moet eten. Een avondje fitness kan nog wel eens worden overgeslagen maar eten doen we elke dag. Wie een gezond voedingspatroon aanhoudt, profiteert daar dus elke dag van. En gezonde werknemers worden minder vaak ziek dus het ziekteverzuim wordt zo ook meteen aangepakt.

Bewustwording gezonde voeding onder uw werknemers

Voedselkompas kan je helpen om die bewustwording met betrekking tot gezonde voeding op een leuke manier op jouw personeel over te brengen. Wij hebben hiervoor verschillende workshops die wij jouw personeel kunnen bieden. In onze Weet wat je eet-workshop leren we de deelnemers bijvoorbeeld om etiketten te lezen. Klinkt eenvoudig maar met al die cryptische e-nummers en misleidingen van de producent moeilijker dan je in eerste instantie zou denken.

Verder gaan we in op het feit waarom trendy diëten vaak niet werken maar het veranderen van je eetpatroon wel. Ook geven we tips hoe je gezondere keuzes maakt in de bedrijfskantine en hoe je de middagdip doorkomt. Naast deze workshop bieden wij ook andere workshops aan op het gebied van voeding en vitaliteit. Ook is het mogelijk een workshop op maat samen te stellen met ons dat aansluit op de eisen die je aan gezondheidsmanagement stelt. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Paprika, (halve) tomaten,
		  kommkommer en salades.