empty
empty
Vier zakelijk geklede dames met elkaar aan het werk.
Twee handen schuddend in close-up.

Duurzame inzetbaarheid vitaliteit

Duurzame inzetbaarheid voorbeelden

Wanneer een machine kapot gaat of slechter functioneert, dan kun je die vaak ter plekke laten repareren of de volgende dag vervangen door een ander exemplaar. Met personeel gaat dat niet. Daarom is het belangrijk om er voor te zorgen dat het ziekteverzuim laag blijft en de productie hoog. Met duurzame inzetbaarheid proberen bedrijven het beste uit hun personeel te halen. Er zijn verschillende manieren waarop dit kan. Enkele duurzame inzetbaarheid voorbeelden:

» Het in kaart brengen van wat jouw medewerkers nodig hebben om hun werk zo effectief mogelijk uit te voeren. Dat is niet hetzelfde als medewerkers in de watten leggen. Het gaat erom dat je de pijnpunten van werknemers weet en dat je de werknemer ook aanspoort daar aan te werken met jouw hulp door bijvoorbeeld een cursus aan te bieden.

» Ook is het belangrijk om je personeel te betrekken bij besluitvormingen zodat ze zich ook verantwoordelijk voelen voor de doelstellingen van jouw bedrijf.

» Investeren in opleiding en ontwikkeling. We noemden het al even bij het in kaart brengen van de pijnpunten bij het personeel. Door een steeds veranderende markt verlangt je van jouw personeel dat ze zich ook kunnen aanpassen, biedt hen dan ook de tools om dat te kunnen doen door trainingen, bezoeken van seminars, coaching van collega’s e.d.

» Een goed arbobeleid voorkomt fysieke klachten die tijdens het werk kunnen optreden. Om fysieke klachten tegen te gaan kan ook gedacht worden aan een abonnement op een sportschool of een cursus stoppen met roken.

» Gezondheid. Gezondheid is misschien niet te koop maar wel te stimuleren door voldoende beweging en gezonde voeding. Eten doen we elke dag en niet alleen op het werk. Toch is er nog een heleboel onwetendheid over voedsel waar fabrikanten en supermarkten soms op inspelen. Denk aan de ‘bewuste keuzes’ of slimme marketingtermen op verpakkingen die inspelen op de gezondheidstrend maar weinig om het lijf hebben. Net als met bewegen heb je met voeding ook een instructeur nodig. Onze voedingsexperts kunnen daarbij uitkomst bieden.

Duurzame inzetbaarheid vitaliteit

Om op een leuke manier invulling te geven aan vitaliteit en duurzame inzetbaarheid, biedt Voedselkompas verschillende workshops. In onze zakelijke workshop over voeding en vitaliteit leren we deelnemers onder meer welke rol voeding speelt op de darmen, weerstand en vitaliteit en hoe je dit kunt beïnvloeden. Werkt jouw bedrijf ook aan duurzame inzetbaarheid vitaliteit? En ben je op zoek naar een goede koppeling van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid dan is deze workshop prima geschikt voor jouw medewerkers.

Paprika, (halve) tomaten,
		  kommkommer en salades.