empty
empty
Vier zakelijk geklede dames met elkaar aan het werk.
Twee handen schuddend in close-up.

Duurzame inzetbaarheid personeel

Personeel duurzaam inzetbaar maken

De gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt en er wordt steeds meer van de werknemer verlangd. Door snelle veranderingen dienen werknemers in staat te zijn om snel te schakelen en nieuwe kennis en vaardigheden op te doen. Een gezond en vitaal personeelsbestand is dus belangrijk om deze uitdagingen aan te kunnen. Daarom draait het tegenwoordig veel om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Wat kan een bedrijf doen om de werknemer gezond te houden en er voor te zorgen dat hij plezier heeft in zijn werk en dit zo goed mogelijk kan uitvoeren? Daar zijn verschillende oplossingen voor te bedenken maar het begint allemaal met een gezonde werknemer. Want wanneer iemand zich suf en lusteloos voelt, hebben overige zaken ook minder effect.

Duurzame inzetbaarheid werknemers door gezonde voeding

Je kunt jouw werknemers natuurlijk stimuleren om te gaan fitnessen of aan sport te doen. Maar er is een nog effectievere manier om de gezondheid te stimuleren en dat is door voeding. Een gezond aanbod in de kantine is een mooie stap maar dan moeten uw werknemers ook wel bewust zijn van goed eten anders maken zij die bewuste keuze niet. Om die bewustwording/mindset te bewerkstelligen bij jouw personeel, kun je Voedselkompas inschakelen. Wij geven workshops over het belang van gezonde voeding want ook wij zijn ervan overtuigd dat een gezonde werknemer beter en langer presteert en minder vaak ziek is.

Voeding workshops voor duurzame inzetbaarheid personeel

Onze workshops gaan niet alleen over vitaliteit maar ze geven ook energie. Niet in de laatste plaatst door ons enthousiaste team dat op een inspirerende wijze zijn expertise overbrengt. Zo leren wij de deelnemers in onze voeding en vitaliteit workshop over de fabels die de ronde doen over voeding. En welke gezonde keuzes ze kunnen maken die passen bij hun verschillende levensstijlen. De bekende e-nummer discussie komt voorbij en de wellicht minder bekende glycemische index. Door interactieve elementen zoals quizjes is de lesstof ook makkelijk verteerbaar en direct toe te passen in de praktijk. Bekijk ons workshop aanbod op onze website of ga voor een maatwerk-workshop die we samen met jou invullen, toegepast op de duurzame inzetbaarheid van uw werknemers.

Paprika, (halve) tomaten,
		  kommkommer en salades.