Duurzame inzetbaarheid
Volgens de definitie van het Nederlands Normalisatie Instituut is duurzame inzetbaarheid
het vermogen van de medewerker om nu en in de toekomst toegevoegde waarde te leveren voor
een organisatie en daarbij zelf ook meerwaarde te ervaren. Een win-win situatie voor
werkgever en werknemer dus. Daarom zien we steeds meer dat bedrijven werk maken van de
gezondheid van hun personeel, zowel de fysieke als mentale gezondheid. Je kunt hierbij
denken aan een goed arbobeleid, betrekken van personeel bij besluitvorming, investeren in
opleiding en ontwikkeling, tegengaan van stress en gezond eten en bewegen. Duurzaam
inzetbaar is van belang voor werkgever en werknemer.
Duurzame inzetbaarheid door goede voeding
Bij Voedselkompas zijn wij natuurlijk al lang overtuigd van de positieve effecten van
gezonde voeding en die kennis brengen wij ook graag over op uw personeel. Verandering
begint altijd met kennis van zaken want als je niet weet wat je moet doen, doe je het ook
niet. Via onze workshops brengen wij die kennis op een leuke en boeiende wijze over op de
werknemers. Daar begint de verandering en omdat iedereen nu eenmaal elke dag moet eten,
is de kennis direct in de praktijk toe te passen.
Duurzaam inzetbaar personeel leidt tot minder ziekteverzuim
Vitalere werknemers presteren niet alleen beter, gezonder eten leidt zelfs tot aantoonbaar
minder ziekteverzuim. Een zieke werknemer die thuis zit is altijd een slechte zaak.
Werknemers die uit plichtsbesef toch verkouden op het werk verschijnen doen waarschijnlijk
meer kwaad dan goed door ook andere werknemers aan te steken. Wanneer werknemers gezonder
eten, zijn ze vitaler en hebben ze een betere weerstand. Door een betere weerstand zullen
zij dus minder kans hebben om ziek te worden. Duurzaam inzetbare medewerkers kunnen zich
beter concentreren en leren beter. Tegenwoordig verlangen wij van werknemers dat zij hun
kennis voortdurend bijspijkeren zodat ze zich kunnen aanpassen aan de immer veranderende
markt. Gezonde voeding kan daar een steentje aan bijdragen. In de workshops van
Voedselkompas leren wij uw werknemers alles over gezonde voeding!